top of page

“Αντάμωμα βαθμοφόρων” Κλάδου Ανιχνευτών Π.Ε Σαρωνικού


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΦΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

Πειραιάς : 15 Ιανουαρίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 3 / 2019

ΠΡΟΣ : Αρχηγούς, Υπαρχηγούς Κοινοτήτων Π.Ε Σαρωνικού

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ : Αρχηγοί Συστημάτων, Εφορεία Εκπαίδευσης ΠΕ Σαρωνικού

ΘΕΜΑ : “Αντάμωμα βαθμοφόρων” Κλάδου Ανιχνευτών Π.Ε Σαρωνικού

Αγαπητοί μου,

Στα πλαίσια εφαρμογής του προγράμματος του ο Κλ. Ανιχνευτών διοργανώνει αντάμωση όλων των βαθμοφόρων του κλάδου σε μορφή διήμερης εκδρομής σε μια προσπάθεια τόνωσης των σχέσεων των βαθμοφόρων του κλάδου αλλά ιδιαίτερα στην αποτελεσματική και εις βάθος συζήτηση για περαιτέρω θέματα που αφορούν τον κλάδο και την πορεία των κοινοτήτων της ΠΕΣ, καθώς και μια μορφή άτυπης εκπαίδευσης σε ορισμένα θέματα μεθοδολογίας.

Πιο συγκεκριμένα οι κύκλοι συζήτησης θα έχουν την εξής θεματολογία:

  • Κανονισμός Κλάδου Ανιχνευτών (Αποσαφήνιση κανονισμού σε στοχευμένα σημεία)

  • Ο ρόλος των ανιχνευτών και των κοινοτήτων μέσα στο σύστημα.

  • Συνεργασίες τμημάτων (πλαίσιο, εφαρμογή, αποτελέσματα).

  • Επερχόμενο διήμερο κλάδου (Στόχοι, μορφή, τελικές ημερομηνίες – τοποθεσία)

  • Ανοικτή συζήτηση με θεματολογία συμμετεχόντων που θα προκύψει από τις επιμέρους συζητήσεις (προβληματισμοί, σπουδές περιπτώσεων, χειρισμοί καταστάσεων στην κοινότητα)

  • Συμβούλιο κλάδου (Κατάσταση κοινοτήτων, απολογισμός χειμερινών δράσεων, επερχόμενος προγραμματισμός και θερινές δράσεις τμημάτων)

  • Θέματα προς συζήτηση από τους συμμετέχοντες (εφόσον υπάρξουν, θα αποσταλούν πριν το διήμερο για την ανάλογη προετοιμασία)

Το ακριβές πρόγραμμα καθώς και άλλες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν στους συμμετέχοντες λίγες ημέρες πριν την έναρξη της συνάντησης. Το διήμερο θα πραγματοποιηθεί στο προσκοπικό καταφύγιο «Κων/νος Αυγουστίνος» στην τοποθεσία Κατσιμίδι Πάρνηθας από το Σάββατο 26/1/2019 18:00 έως και την Κυριακή 27/1/2019 15:00. Το κόστος συμμετοχής είναι 10€ (περιλαμβάνει έξοδα διαμονής, διατροφής έως και δεκατιανό Κυριακής) και 3€ για όσους μπορέσουν να παρευρεθούν μόνο Κυριακή (Έξοδα διημέρευσης + σνακ, ροφήματα κλπ) χάνοντας όμως ένα μεγάλο κομμάτι κύκλων του Σαββάτου καθώς και το ψυχαγωγικό βραδινό.

Για την καλύτερη προετοιμασία του διήμερου (έγκαιρη κράτηση του καταφυγίου, τροφοδοσία, υλικό) παρακαλώ ενημερώστε τον εφ. Κλ. Ανιχνευτών Πενταράκη Φραγκίσκο στο email του κλάδου anixnpes@sep.org.gr για την συμμετοχή σας ακόμα και στην περίπτωση ΜΗ συμμέτοχης, ως τις 20/1/2019.

Με εκτίμηση

Μιχάλης Κωστάκος

Περιφερειακός Έφορος Προσκόπων Σαρωνικού

bottom of page