top of page

Προγραμματισμός Κλάδου Προσκόπων Π.Ε Σαρωνικού 2018-2019


ΣΤΟΧΟΣ ΚΛΑΔΟΥ: Καμία Ομάδα Προσκόπων της Περιφέρειας να μην αποτελείται κάτω από 12 μέλη και να λειτουργεί με βάση τη μεθοδολογία του Κλάδου. Επιπροσθέτως στόχος μας είναι να ενισχυθούν οι υπόλοιπες Ομάδες που λειτουργούν στην Περιφέρεια μας.

 

Για την επίτευξη των παραπάνω στόχων έχουν αποφασιστεί και προγραμματιστεί οι παρακάτω ενέργειες και δράσεις:

Σεμινάριο για Βαθμοφόρους τρέχοντα θέματα

Πότε: Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018. Που: Η τοποθεσία θα ανακοινωθεί σύντομα. Τι: Σεμινάριο για Βαθμοφόρους του Κλάδου με θεματολογία που αφορά στον προγραμματισμό των Ομάδων και την επίτευξη των παιδαγωγικών στόχων. Πολλά ακόμα που θα ανακοινωθούν σύντομα.

Εξερεύνηση Χρυσού Βέλους #1 Πότε: Σάββατο 29 & Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018. Που: Η τοποθεσία θα ανακοινωθεί σύντομα. Προσυνάντηση: Το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί μονοήμερη συνάντηση με τους συμμετέχοντες. Παρακαλούμε θερμά να έχετε ολοκληρώσει τη διαδικασία δηλώσεων συμμετοχής έως την 1η Σεπτεμβρίου 2018.

Πρότυπες Ομάδες Πότε: Ολοκλήρωση εκδρομών έως και το Σαββατοκύριακο 3 & 4 Νοεμβρίου 2018 Που: Η επιλογή είναι δική σας – προϋπόθεση είναι να αποτελεί ελεύθερο χώρο κατασκήνωσης. Ποιοι: 3 έως 4 Ομάδες ανά Πρότυπη Ομάδα ανεξάρτητα από περιοχή (εντός όμως της ΠΕ). Σημεία Προσοχής: 1. Ιδιαίτερη έμφαση να δοθεί στο κομμάτι της προσκοπικής τεχνικής (70%) και το υπόλοιπο να αποτελείται από κάποιο θέμα που οι Ομάδες δεν έλυσαν στο πλαίσιο της Πρότυπης Ενωμοτίας (30%). 2. Στο σεμινάριο που θα πραγματοποιηθεί στις 09/9 καλό θα ήταν να συντονιστούμε για το ποιες Ομάδες θα συνεργαστούν με ποιες και ποιες ημερομηνίες. 3. Οι πρότυπες Ομάδες θα αποτελέσουν και τις αντίστοιχες Ομάδες που θα συνεργαστούν για την κατασκήνωση του κλάδου το καλοκαίρι του 2019.

Διήμερο Βαθμοφόρων Κλάδου Προσκόπων Πότε: Σάββατο 17 & Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018. Που: Η τοποθεσία θα ανακοινωθεί σύντομα. Τι: Η ιδέα είναι να πραγματοποιηθεί ένα διήμερο γεμάτο περιπέτεια, διαβίωση στη φύση και ψυχαγωγία.

Μονοήμερη Εκδρομή Κλάδου Προσκόπων ΠΕΣ Πότε: Κυριακή 3 Μαρτίου 2019. Που: Μόλα, Πάρνηθα

Τι: Η ιδέα είναι να πραγματοποιηθεί μία εκδρομή γνωριμίας όλων των μελών των Ομάδων σε συνέχεια της συνεργασίας των στελεχών στο πλαίσιο των πρότυπων Ομάδων.

Εξερεύνηση Χρυσού Βέλους #2 Πότε: Σάββατο 13 & Κυριακή 14 Απριλίου 2019. Που: Η τοποθεσία θα ανακοινωθεί. Προσυνάντηση: Θα ανακοινωθεί.

Μηνιαία Βοήθεια Ομάδων Πότε: Όποτε ζητηθεί ή κριθεί αναγκαίο. Που: Στις Εστίες σας. Σημεία Προσοχής: Καλή διάθεση & όρεξη για συζήτηση, προβληματισμό και πολλή πολλή δουλειά!

Συναντήσεις Βαθμοφόρων Πότε: Όποτε καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς! Που: Παντού! Σημεία Προσοχής: Δουλειά, δουλειά ,πολύ δουλειά .....

Κατασκήνωση Κλάδου Προσκόπων ΠΕΣ Πότε: Δευτέρα 19 – Κυριακή 25 Αυγούστου 2019. Που: Προσκοπικό κέντρο Περδικόβρυση Παρνασσού Προϋποθέσεις: 1. Πραγματοποίηση 2 διήμερων εκδρομών εντός της χρονιάς – η μία με διανυκτέρευση σε αντίσκηνα. 2. Συμμετοχή σε διήμερο Πρότυπης Ομάδας. 3. Συμμετοχή των Βαθμοφόρων σε Ομάδα Εργασίας για την προετοιμασία της κατασκήνωσης. 4. Στο σεμινάριο που θα πραγματοποιηθεί στις 09/9 παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τη διάθεση συμμετοχής της Ομάδας σας στην κατασκήνωση χωρίς δεσμεύσεις απλά για να έχουμε μια πρώτη εικόνα συμμετεχόντων. Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι όπως και την περασμένη χρονιά αναμένουμε τα σχετικά με τις Ομάδες σας όπως αναφέροντας αναλυτικά στην Ανακοίνωση Νο 54/2017.

bottom of page